Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, който миналата седмица се

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, който миналата седмица се
Коментари Харесай

Илон Мъск няма да влезе в борда на директорите на Twitter

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск, който предходната седмица се снабди с над 9% от Twitter, няма да влезе в борда на шефа на компанията, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Новината беше оповестена от основният изпълнителен шеф на Twitter Парадж Агравал посредством туит. Тя идва, откакто през уикенда Мъск в серия туитове предложи няколко вероятни промени в компанията, в това число и отвод от реклами. През 2021 година близо 90% от приходите на Twitter са пристигнали точно от реклами, написа Българска телеграфна агенция.

Сред другите екзотични оферти на Мъск беше централата на компанията да стане подслон за бездомни, както и да се направи допустимо заплащането на криптовалутата доджкойн, която Мъск поддържа от няколко месеца, въпреки и мнозина да я смятат за несериозно начинание.

" Илон трябваше публично а стане част от борда на 9 април, само че той самият показа в този ден, че няма да се причисли ", написа Агравал в известие до чиновниците на компанията. " Смятам, че по този начин е най-добре ", добави той, без да дава пояснение за решението на Мъск. Шефът на Tesla отговори на поста на Агравал единствено с емотикон.

Акциите на Twitter скочиха с 27% на 4 април, когато стана ясно, че Мъск е закупил 9% от компанията, само че през идващите дни спаднаха със 7,5 на 100. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР